Scott LUMEN eRIDE

Pridal Marek.K dňa 03.12.2022

LIGHT UP YOUR RIDE
LUMEN eRIDE


 

BATÉRIE

 

                  

 

2 BATÉRIE, 1 VNÚTORNÁ, 1 EXTERNÁ
Lumen je vybavený 360Wh integrovanou batériou, ktorá môže byť doplnená o 160Wh externú batériu. 
Vďaka odbornému elektronickému vyladeniu motora TQ, zaručuje batéria
HPR50 v kombinácii s externou batériou maximálny výkon až do vybitia.

 

 

 

 

 

FĽAŠE S VODOU

 

 

 

2 DRŽIAKY NA FĽAŠE
Na rozdiel od väčšiny celoodpružených elektrobicyklov pri Lumene nie je potrebné voliť medzi dojazdom alebo fľašou s vodou – medzi dlhšími jazdami a udržiavaním hydratácie. Vďaka integrovanému tlmiču je priestor pre externú batériu aj fľašu s vodou. Voliteľný posuvný systém uchytenia tiež umožňuje jednoduchú výmenu medzi košíkom na vodu a externou batériou, čo umožňuje ľahkú prepravu oboch pri dlhších jazdách.

 

 

 

 

 

 

MOTOR

 

 

 

KOMPAKTNÁ VÝKONNÁ ASISTENCIA
TQ je nemecká spoločnosť založená v roku 1994, ktorá sa špecializuje na elektrické komponenty v celom rade priemyselných odvetví. HPR50 poskytuje bezprecedentný pomer hmotnosti a výkonu, 1,8 kg pri krútiacom momente 50 Nm. S priemerom 8 cm sa TQ inovovalo použitím harmonického prevodového systému. Výsledkom je ľahší bicykel, lepšia integrácia a zároveň zníženie odporu pre prirodzenejší pocit zo šliapania. Táto technológia tiež umožňuje zníženie hluku systému pre skutočne prirodzený zážitok. Koniec koncov, ste vonku, aby ste si užili jazdu a prírodu.

 

 

 

 

 

 

Q-FACTOR
Motor TQ nám umožňuje zachovať štandardný Q-faktor s 55 mm reťazovou líniou – presne taký istý ako Scott Spark. To nám umožňuje dosiahnuť presne rovnaký posed jazdca a šírku pedálov ako na bežnom bicykli.

 

 

 

 

DISPLEJ

 

 

 

DIAĽKOVÝ OVLÁDAČ
Systém je možné ovládať pomocou minimalistického diaľkového ovládača na riadidlách spárovaného s integrovaným displejom na hornej rámovej rúrke. Režimy sa ľahko prepínajú a vďaka ergonomickému umiestneniu na riadidlách sa dajú ľahko ovládať počas jazdy, ako aj pri používaní režimu chôdze.

 

 

 

 

 

 

VŽDY PRIPOJENÉ
Aby sa zachoval čistý kokpit, systém TQ kladie dôraz na minimalistický displej umiestnený v hornej trubke spárovaný s diskrétnym ovládaním na riadidlách. LED displej poskytuje všetky dôležité informácie, ako je úroveň nabitia batérie, zostávajúci dojazd KM a dokonca aj watty, vďaka integrovanému meraču výkonu. Chcete viac? Pripojte svoj telefón pomocou aplikácie TQ E-Bike. Pomocou vstavaného ANT+ sa systém ľahko pripojí k cyklistickému počítaču, ako je jednotka Garmin, Hammerhead alebo Wahoo.

 

 

 

 

 

APLIKÁCIA

 

 

  SLEDUJTE SVOJE JAZDY
   Aplikácia TQ ponúka skutočné výhody a ľahko sa používa. Pomocou aplikácie TQ E-Bike je ľahké pripojiť, prispôsobiť a ovládať váš elektrobicykel poháňaný motorom TQ. Bicykel je dodávaný s navrhovaným vyladením motora od SCOTTu, pomocou aplikácie môžete ďalej vyladiť svoju pohonnú jednotku, aby ste šetrili výdrž batérie alebo maximalizovali výkon. Môžete tiež prispôsobiť zobrazenie, zmeniť poradie a počet dostupných obrazoviek, zapnúť a vypnúť ovládacie zvuky atď.

 

 

 

 

 

INTEGROVANÝ TLMIČ

 

 

 

LEPŠIA OCHRANA, TUHŠIA KONŠTRUKCIA
Lumen používa rovnaké usporiadanie odpruženia ako na SCOTT Spark, dvojnásobnom víťaznom bicykli majstrovstiev sveta 2022. Naša technológia integrovaného odpruženia nám tiež pomáha navrhnúť rámy s nižším umiestnením tlmičov, čo znižuje ťažisko. Prečo integrované? Po prvé, vyzerá to fantasticky. Zároveň však chráni tlmič pred akýmikoľvek cudzími prvkami. Daždivá zimná jazda? Žiadny problém, váš tlmič bude bez ohľadu na to naďalej fungovať najlepšie.

 

 

 

 

 

ĽAHKÝ PRÍSTUP
Prístup k tlmiču je uľahčený cez poklop v spodnej časti. To uľahčuje nastavenie odskoku, kompresie, tlaku a inštaláciu alebo výmenu lanka pre náš systém odpruženia TwinLoc.

 

 

 

 

 

 

SYSTÉM ODPRUŽENIA TWINLOC
Lumen je vybavený systémom Twinloc Suspension System. Pomocou diaľkového ovládača má používateľ možnosť vybrať si z troch režimov pruženia: plný zdvih, stredný zdvih alebo úplne uzamknuté. Tým sa efektívne mení geometria bicykla, tlmenie odpruženia a krivka pruženia súčasne. Naša páka obsahuje aj ovládanie teleskopickej sedlovky. Toto ergonomické riešenie umiestňuje všetky ovládacie prvky bicykla na jedno miesto, vďaka čomu sú ľahko dostupné za jazdy.

 

 

 

 

 

 

GEOMETRIA

 

 

 

DIZAJN RÁMU
Inšpirovali sme sa Sparkom a cieľom bola jazdná pozícia, ktorá vyzerá ako na bežnom bicykli. Chceli sme schopnosti trailovového bicykla bez toho, aby sme čokoľvek obetovali, ktorý keď potrebujete dokáže vyletieť do kopca, aby to všetko zopakoval pri ďalšom zjazde.

Ak uprednostňujete agresívnejšiu jazdu, hlavový uhol Lumen možno ľahko nastaviť prostredníctvom jednej z 3 pozícií. Geometrická tabuľka je založená na uhle hlavy 65,5 stupňa. Naše nastaviteľné misky hlavového zloženia umožňujú strmší alebo plytší uhol o 0,6 stupňa v oboch smeroch.

 

 

 

 

INTEGROVANÁ KÁBELÁŽ

 

 

 

 

RIADITKA
Modely Lumen 900 SL a 900 obsahujú kombo Fraser IC DC od Syncros. Dizajnéri zapracovali na tvare, ktorý umožňuje káblom prechádzať pod riadítkami a po stranách predstavca, než zmiznú v hlavovom zložení s integrovanými plastovými časťami, aby bol dizajn čistý a efektný. Tým sa zabráni ohybom alebo zauzleniam káblov a poskytne sa minimalistická predná časť.

 

 

 

 

 

JAZDA

 

 

   NAJLEPŠIE Z OBOCH SVETOV
     SCOTT Lumen využíva najrýchlejšiu XC/Trail rámovú platformu na svete a pridáva úplne tichú a výkonnú elektrickú asistenciu pri zachovaní legendárnej ľahkej DNA SCOTT.

     Pocit z jazdy je ako na bežnom bicykli: nemusíte myslieť na dlhšiu brzdnú dráhu, odpor pedálov alebo hmotnosť, pretože na bicykli je možné jazdiť aj s vypnutou asistenciou. Toto je e-bike pre horských cyklistov so všetkými výhodami bežného bicykla, teraz s pridanou asistenciou, vďaka ktorej sa dostanete do kopcov rýchlejšie, aby ste si užili jazdu ďalej a ešte dlhšie.

 

 

 

 

 

Napísať komentár

Vaša e -mailová adresa nebude zverejnená!